Persoonlijk | Ik leefde 5 dagen lang zoals mijn vrienden

Normaal druk ik mijn wekker uit, sleep ik mezelf uit bed en ga ik me wassen en aankleden. Nu kwam ik laatst, terwijl ik aan het staren was naar het plafond, op het idee om te leven zoals mijn vriendengroep doet. Deze groep bestaat uit zes mensen met mezelf erbij gerekend dus dat betekent dat ik 5 (online school) dagen ga leven zoals mijn vrienden doen.


Maandag, 5 oktober:

Ik had heel slecht geslapen en was vaak wakker. Toen het eindelijk 7:45 was, heb ik mijn wekker uitgezet en heb ik een gebed opgezegd. Voor m’n familie, voor vrienden en speciaal voor Iris want het is haar routine. Ik liep naar beneden en zag dat m’n broertje nog in de badkamer stond. Dat werd even wachten. Na nog even goed gelezen te hebben over haar routine las ik dat ze eerst gaat eten. Rijstcrackers of yoghurt. Ik deed beiden. Ik had geen rijstcrackers maar wel crackers en daar pleurde ik maar hagelslag op want ei en kipfilet lust ik niet. Het smaakte goed, normaal ontbijt ik altijd zo bij mijn vader. Zij is altijd heel erg van het veel water drinken dus dronk er nog een glas water bij. Wat smaakte naar paracetamol. Toen was het tijd om in de badkamer te gaan. Meestal was ik mezelf en ga ’s avonds douchen naar Iris gaat ’s ochtends al. En ik weet van mezelf al hoe dat gaat: dan sta ik er gewoon veelte lang onder. Zo nu ook. Het water was zo lekker warm. Ik troostte mezelf met de gedachte dat ik vandaag een lekkere dikke trui aan mocht. Na mij zelf weer aangekleed te hebben, deed ik wat eyeliner op aangezien dat het enige make up product is dat ik heb samen met nog wat mascara. Daarna mijn haren en toen was het ook al tijd om in de les te gaan. Niet dat ik daar erg veel zin in had. Toen had ik uitval en heb ik de uren wat gevuld met muziek uit haar playlist dus merendeels Spaanse muziek. Ik heb ook wat dingen voor mijn “eigen” dag gedaan namelijk wat dingen voor deze site dus met dat op de achtergrond, was het best leuk. Algauw tikte de tijd door naar 12 uur en was het tijd voor middag eten. Wederom geen rijstcrackers maar wou ik weer crackers met kaas doen. Alleen had mijn vader een keizerbolletje gekocht, dat kon ik niet afstaan. Weer dat glas water. Na middageten weer les. En daarna wat bezig geweest met huiswerk, Spaanse muziek geluisterd en naar mijn moeders huis gelopen vanaf mijn vaders huis. Daar aangekomen wat Tiktoks bekeken en daarna in Discord gebeld. De Spaanse muziek bleef aan. Met eten was het stamppot boerenkool met worst. Ik was van plan om when calls te heart te kijken op Netflix maar er zijn mensen die mij maar al te graag pushen om Harry Potter te kijken. Aangezien ik dat nog nooit heb gezien tot zaterdag 3 oktober waar ik de eerste film heb gezien. Na dat heb ik tanden gepoetst en heb ik gauw nog even een gebed opgezegd. Het was een goede eerste geslaagde dag.

Dinsdag, 6 oktober:
Vandaag was Melissa haar routine aan de beurt. Zij zet elke ochtend de wekker om 8:15 en stapt pas uit bed om 8:45, net voor de les aan. Ik moest in dat kleine kwartiertje voor de les alles gauw bij elkaar proppen, zoals mijn “pyjama” aandoen en ontbijt klaar maken. Dat ontbijt bestond uit (over de datum) muesli en volle yoghurt. Nu ben ik zelf niet zo’n yoghurt persoon maar dit was echt de bom. Ik heb enkel 5 happen door mijn keel heen kunnen jagen tijdens de les en daarna heb ik het, met pijn in mijn hart want weggooien, maar weggegooid. Verder was het weer veel water drinken want zij drinkt meer dan 2 liter op een dag (!). Daarna had ik rekenen, niet mijn favoriete vak. Integendeel: zelfs het tegenovergestelde daarvan. Dat heb ik samen met Melissa en Iris “gemaakt” in Discord. Toen zei Melissa dat ze haar work-out ging doen. Ik kon niks anders dan volgen dus heb ik haar playlist opgezet en ben gaan springen in mijn kamer. Dit zie ik haar immers altijd doen als ik in haar snapchat verhaal kijk. Na 20 minuten springen en dansen en gek doen, mocht ik douchen. Dat was wel even fijn na zoveel zweten. Na die tijd had ik nog meer dan een uur om me klaar te maken voor Groningen, waar ik had afgesproken om te gaan fotoshooten met Iris en Melissa. Ik heb in die tijd een geroosterd broodje voor onderweg klaargemaakt, de douche droog gemaakt en nog wat Tiktoks bekeken. Daarna was het tijd om de deur dicht te trekken, op de fiets te stappen en gaan met die fiets. Iris moest namelijk een foto maken bij een stoplicht, tenminste dat was het plan. Gelukkig zijn we erg flexibel en heb ik uiteindelijk model gestaan bij een bushokje. Tenminste, model? Ik had een 6 meter lange laken over me heen, stond gebogen en je ziet alleen mijn voeten. Daarna zijn we naar de Van Delft kruidnoten winkel gegaan, die vlakbij was en heb ik hier wat smaakjes gekocht om te testen voor een blog. Iets meer geld uitgegeven dan gedacht, oeps. Daarna nog naar de Hema, voor eyeliner voor mij en opbergbakken voor Melissa. Toen nog een beetje door de stad gesjokt en Melissa ging nog even een kleding winkel in. We splitsten op toen Melissa naar haar moeders werk ging en Iris en ik terug gingen naar het station. Aangekomen in de trein voelde we ons beide ineens vreselijk moe. Het lukte me amper nog om naar huis te fietsen. Volgens het schema mocht ik nog even wat Tiktoks kijken en Youtube, wat ik dan maar ook braaf deed. Ondertussen maar een beetje gesnoept van 1 van de smaakjes van de kruidnoten. Als avondeten was het vandaag sla, aardappelblokjes en een frikandel. (Dat laatste is overigens wat Melissa juist niet lust.) Na het eten gaat Melissa meestal naar haar vriend toe, nou die heb ik niet dus heb ik maar wat gebeld met wat mensen en een spel gespeeld. We aten pas om half 8 dus om 10 uur heb ik afgesloten en ben ik gaan slapen.

Foto door Iris gemaakt

Woensdag, 7 oktober:
Vandaag was Ismaely aan de beurt maar ze heeft niks gestuurd dus ik had mijn wekker maar om half negen gezet. Op mysterieuze wijze heb ik die waarschijnlijk onbewust uitgedaan in mijn slaap want ik werd pas wakker om kwart over 9. Natuurlijk helemaal stressen en ben ik maar gauw in de les gegaan. Als ontbijt maar gauw een glas water met een ontbijtkoek. De lessen waren Nederlands en Engels en was wel okay. Tussen de middag twee broodjes met hagelslag, zoals ik dat wel vaker doe. Daarna weer een les: keuzedeel. Veel gehad over wat voor reportage we willen maken en hoe dat in werking moet worden gezet. Was wel interessant. Daarna ben ik een klein zakje Maltesers gaan vreten en wat bezig geweest met mijn portfolio. Nog wat gebeld met mensen en toen ging ik eten. ’s Avonds nog even bezig geweest met huiswerk voor concepting. En toen ging ik eigenlijk ook alweer op bed.

Donderdag, 8 oktober:
Vandaag was Lucas z’n routine aan de beurt. Die zet zijn wekker om 8:45. Maar omdat we beiden al eerder wakker waren, ging hij er al om 8:45 uit. Daar op dat tijdstip wordt comfy kleding uitgekozen en wordt naar de badkamer verkast voor skincare. Gelukkig heb ik ook producten die Lucas gebruikt dus volgde ik braaf zijn skincare routine. Daarna was het tijd voor het ontbijt: een broodje hagelslag met een glas zuivel. Ik koos voor de look a like Optimel. Normaal ontbijt ik altijd zo dus het was geen zwaar iets. Om half tien had ik les dus ik ging gauw naar boven om nog even vlug mijn haren te kammen en klaar te zitten. De les was eigen project maar ik heb nog niet iets bedacht dus ik moet daar nog echt wel even mee bezig. Daarna had ik drie kwartier pauze dus ben ik op bed gaan liggen en heb muziek geluisterd. Niet de muziek van Lucas, moet ik eerlijk bekennen. Daarna had ik les maar de docent kwam niet opdagen en reageerde ook niet op de mailtjes van mede studenten dus sloot ik af en ben met huiswerk bezig geweest. Tussen de middag twee broodjes hagelslag want ik voelde dat ik niet kon leven op de vla met cornflakes van Lucas. Om 13:15 nog een keer geprobeerd of de docent in kwestie op dit tijdstip wél kwam opdagen. Nou die kwam er min of meer maar die zei dat hij ons geen les ging geven maar een andere groep. Fijn, kon ik mooi foto’s maken voor concepting. Lucas is meestal altijd wel buiten te vinden voor fotografie, wandelen of skaten maar het regende non stop dus ik had daar echt geen baat bij. In plaats daarvan ben ik dus binnen gaan fotograferen, heb ik wat nummers geluisterd die hij ook vaak luistert zoals Waylon en The Offspring en ben ik met mijn portfolio bezig gegaan. Daarna eten: gehaktbal, wortelen en aardappelen. En toen wat gegamed zoals Minecraft en Krunker.

Vrijdag, 9 oktober:
Laatste dag, ditmaal Naïm zijn routine. Dat ging niet geheel vlekkeloos want ik stond op om 9.30 terwijl dit 8.40 moest zijn. Niet goed gelezen dus. Daarna wilde ik de badkamer in maar die was bezet dus ging ik maar eten. Ook al stond dat niet in de routine want Naïm eet amper. Een simpel broodje hagelslag met chocolademelk. Daarna kon ik me gaan douchen. ’s Ochtends hebben wij geen of amper les op vrijdagochtend dus heb ik gebeld met mijn begeleider. Daarna verder klaarmaken. Weer eten, gewoon weer simpel zoals gewoonlijk. Toen hadden we les, concepting. Ondertussen probeerde ik de gamen want Naïm is erg goed in multitasken als we les hebben. Nou, dat lukte niet heel goed dus ben ik me maar gaan focussen op de les. Daarna nog even met Iris en Naïm gebeld via discord en daarna nog wat gegamed en zijn playlist beluisterd. Toen ben ik naar Iris gegaan voor wat huiswerk brengen en heb met haar wat gekletst en ben uiteindelijk blijven eten. Was super gezellig! Om 7 uur ging ik weer terug naar huis waar ik nog wat heb gewerkt aan de website en huiswerk en uiteindelijk wederom weer heb gegamed met Naïm en zijn vrienden. En als toetje van de week truffel kruidnoten gehad die ik dinsdag had kocht. Vond dat wel mooi compenseren met een joint, wat ik dus niet doe. om tien over twaalf ’s nachts heb ik iedereen bedankt voor de week en ging ik slapen.

Conclusie:
Ik ben heel dankbaar voor dat (bijna) iedereen zijn routine stuurde en dat ik die mocht naleven. Ik heb veel nieuwe dingen gedaan die ik normaal niet zou doen, denk aan in de ochtend douchen en muesli eten als ontbijt. Maar nu ik dit zo heb mogen ervaren, denk ik toch wel dat ik vaker in de ochtend ga douchen. Het ging me elke dag net even wat makkelijker af en het voelde wel heel fijn want dan zat je niet ’s avonds nog van “oh, ik moet nog douchen.” Ook met de skincare, wat ik vaak vergeet, ging het wel lekker. Ook met de playlists die ik heb geluisterd afgelopen week, heb ik een paar nummers ontdekt die ik nu ook zelf luister. Dat was wel grappig om te zien.
Ik vond het zeker een geslaagd experiment en het was leuk om te doen.

Liefs,
Marissa.


1 reactie op “Persoonlijk | Ik leefde 5 dagen lang zoals mijn vrienden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *